Skip links

Vinarija FLEUR D’ORANGER je izgrađena iz ljubavi prema vinu i stvaralačkog zanosa, koje budi čarobna priroda Bisernog ostrva i uzbudljiva legenda o grofu koji je u naše krajeve doneo sortu Muscat Krokan.

Istorijat
XIX vek

Biserno ostrvo se svojom specifičnošću i autentičnošću izborilo za istaknuto mesto na domaćem i inostranom tržištu vinarstva još u 19. veku.
Najveće zasluge za razvoj vinogradarstva ove lokacije pripadaju porodici Rohonci, posebno grofu Geodenu Rohonciju, koji je sve proizvode sa svog imanja učinio evropski poznatim. Najfascinantnija sorta koju je grof uzgajao je svakako Muscat Krokan. Sa sigurnošću se zna da je Rohonci ovu čudesnu lozu probao da zasadi na mnogim lokacijama u Evropi. Zanimljivo je da je ona ipak opstala samo na Bisernom ostrvu kod Novog Bečeja. Loza Muscat Krokan je autohtona- jedinstvena je u svetu.

Pročitaj legendu o vinu

Naša filozofija

Težimo proizvodnji vina izuzetnog kvaliteta, prateći legende sa Bisernog ostrva.
S ljubavlju nastavljamo dugu tradiciju negovanja vinograda ovog posebnog podneblja.

Na temeljima vinogradarske tradicije Bisernog ostrva, uz brižnu selekciju sorti grožđa i znanje najboljih vinogradara, gradimo novu istoriju vinarije Fleur d’Oranger.
Znanje, entuzijazam, poštovanje i ljubav ugrađeni su u svaki savršeniji gutljaj naših kvalitetnih vina. Naše vinograde održavamo sa velikom pažnjom. Na čokotima ostavljamo samo najbolje grožđe koje beremo ručno. Svi procesi koje sprovodimo imaju za cilj da ljubiteljima ovog božanskog pića podare samo vrhunska vina.
Naša vinarija opremljena je sa najsavremenijom opremom za preradu grožđa i proizvodnju vina i čine je objekti od preko 3.000 kvadratnih metara.